Menu

Het St. Annagilde Nuenen - Dorp

Welkom bij St. Annagilde Nuenen-dorp

In 2009 bestond het St. Annagilde Nuenen- dorp 400 jaar.

Al in het jaar 1609 schonk de heer van Nuenen- Gerwen en Nederwetten, Jonkheer Floris van Berckel van Eyck, ons schuttersgilde een zilveren schild met de spreuk: "Waert om Benyt". Nu te begrijpen als "Misgun mij deze waardigheid niet".
Een spreuk waar wij blijvend invulling aan trachten te geven bij onze activiteiten.

Het St Annagilde Nuenen- dorp neemt met haar cultuurhistorische activiteiten een centrale plaats in de Nuenense gemeenschap; activiteiten die we samen met andere Gilden met en voor de Nuenense gemeenschap organiseren.

Ook Uw activiteiten kunnen we opluisteren met een Gilde activiteit en U kunt (met Uw familie, vrienden of groep) aanwezig zijn bij activiteiten op ons Gildeterrein.

Kijkt U eens bij ons activitenoverzicht of neem via deze website met ons contact op wanneer U meer wilt weten of ons iets wilt (laten) organiseren.

Wij nodigen U uit om op deze website verder te bladeren en te lezen over ons gilde, zijn geschiedenis en activiteiten. Een gilde dat midden in de huidige samenleving staat.

De website groeit met hulp van U, de bezoeker, en onze Gildebroeders. Geef daarom Uw reactie of vul ons aan. U kunt vragen, reacties of opmerkingen zijn welkom en U kunt ze aan ons sturen via "Contact"

Namens het St. Annagilde Nuenen- dorp, A. H. A. M. de Brouwer Kapitein.

© 2009 - St. Annagilde Nuenen | Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 05-04-2016 .